fbpx

Soesso & Blog

Soesso Blog Haberleri

Proje iş Ortaklığı

Proje iş Ortaklığı

Proje İş Ortaklığı

Proje iş ortaklığı girişimciler ve yatırımcılar için mükemmel bir ortaklıktır. Diğer ortaklık modellerine nazaran daha yenilikçi, cesur ve dinamik bir yapıya sahiptir. Tamamen kar odaklı bir ortaklık biçimidir. Özellikle günümüz de genç girişimciler ve KOBİ’ler tarafından oldukça çok tercih edilmektedir.

Fotoğraf  /  SOESSO
Fotoğraf  /  SOESSO
01

Proje İş Ortaklığı Nedir ?

Sermaye sahiplerinin ve proje üreticilerinin bir araya gelerek, kar modellemelerine dayalı, belirli bir süreyi kapsayan, tamamen büyüme ve kâr amaçlı, riskleri en aza indirgenmiş, karşılıklı destek sağlayan ortaklık biçimidir. Özellikle kurumsallaşma konusunda problem yaşayan veya kurumsal destek ihtiyacı duyan yatırımcıların profesyonelleşme sürecinde yürüttüğü ortaklıktır.
02

Proje İş Ortaklığı Neler Sağlar?

Proje iş ortaklığı kurmanın en büyük avantajı yukarıda da belirttiğimiz gibi kurumsallaşma ve kurumsal kimlik kazanma konusunda ki katkılarıdır. Yatırımınızın en doğru biçimde şekillendirilmesi, şirket politikalarının ve standartlarının belirlenmesi, sermayenizin büyümesi için gereken adımların belirlenmesi ve uygulanması ancak proje iş ortaklığı ile sağlanabilir. Böylelikle firmanız veya markanız profesyonelleşerek iş hayatında kalıcı, güvenilir, büyüyen bir noktaya gelir.
03

Proje İş Ortaklığı Nasıl Kurulur?

Proje iş ortaklığı için birçok alternatif yol vardır. Ülkemiz devlet destekli birçok proje iş ortaklığı kurulabilir. KOSGEB gibi destek sağlayan kurumlar genç girişimcilere destek vermektedir. Ayrıca ülkemizde yine Avrupa Birliği destekli ortaklıklar da mevcuttur. Avrupa Birliği uzunca bir süredir girişimciler ve projeleri için birçok fon ayırmıştır. Başka bir seçenek ise özel sektörde yer alan Proje iş ortaklığı şirketleridir.
Soesso Proje İş Ortaklığı
Fotoğraf: Soesso / Proje İş Ortaklığı
Soesso Proje İş Ortaklığı
Fotoğraf: Soesso / Proje İş Ortaklığı
Proje İş Ortaklığı İçin Tavsiyeler

Proje iş ortaklığı konusunda karar vermeden önce bilmeniz gereken birkaç konu var. Özellikle devlet destekli veya Avrupa Birliği destekli bir ortaklığa başvuracaksanız; belirlenen katı kurallar içinde sınırlı kalacağınızı bilmelisiniz. Belirlenen bu standartlar sizi kısıtlayarak kısa sürede yol almanızı engelleyebilir, sizi yavaşlatabilir, hayallerinizden uzaklaştırabilir, opsiyonelliğinizi ve manevra kabiliyetinizi sınırlandırabilir. Sizin gibi özgür düşünmeyi seven cesur yatırımcılar için bu katı kurallar oldukça zorlayıcı olabilir. Ancak iyi bir araştırma sonucu iyi bir özel şirket ile hızlı ve çok yönlü bir şekilde hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
Soesso Blog hakkında ve sizlerinde soesso için yazmış olduğunuz blog yazılarını bizlere gönderin bu büyük soesso marka projesinde sizlerinde bir katkınız olsun, internet sitemizde yayınlayalım..

Haber bültenine abonelik

Fatura / Hesap Bilgilerimiz 
Mail  : info@soesso.com 
Gsm : 0553 550 50 10   
Pbx  : 0850 550 50 10