fbpx

Soesso & Blog

Soesso Blog Haberleri

Hizmet iş Ortaklığı

Hizmet iş Ortaklığı

Hizmet İş Ortaklığı

Günümüzde yatırım elemanları artık oldukça fazla sayıda. Bu çeşitlilik sermayenizi yönlendirme opsiyonunuzu arttırırken bir yandan da kafa karışıklığına yol açabilir. Ancak sermayenizi ve yatırım planınızın risk düzeyini minimize edebilirsiniz. Sektörde ‘’ Franchise ‘’ olarak bilinen bayilik sistemi olarak çevirebileceğimiz sistem hizmet iş ortaklığı kavramının en güzel örneğidir.

Fotoğraf  /  SOESSO
Fotoğraf  /  SOESSO
01

Hizmet İş Ortaklığı Nedir ?

Hizmet iş ortaklığı verilecek hizmetin iş yükünün ortaklık eden taraflar arasında eşit yüklenmesi, hizmet süresince tarafların eşit görev dağılımı yapması, avantajların ve dezavantajların beraber yüklenilmesine dayalı bir sistemdir. Bu ortaklıkta risk daha azdır ve taraflar karşılıklı fayda sağlarlar.
02

Hizmet İş Ortaklığı Nasıl Yapılır ?

Hizmet iş ortaklığını franchise yani bayilik sistemi üzerinden anlatacak olursak; bir miktar sermayeniz var ve bunu en risksiz ama en karlı şekilde değerlendirmek istiyorsunuz. Ama risksiz bir yatırım aracı bulamıyorsunuz. Bir firma da bayii zincirini genişletmek, hizmet ağını büyütmek istiyor ama onların da yeterince sermayesi ya da cesareti yok. İşte hizmet iş ortaklığı burada devreye girer ve sermaye sahibi ile ürün veya hizmet sahibini bir araya getirir. Siz sermayenizle isim hakkını alarak bir marka çatısı altında, az riskli bir yatırım yapmış olursunuz. Bu işletme hakkını edindiğiniz de artık üretici firma ile ortak olursunuz. Üretici firma size kendi standartlarını sağlamak, kurum içi eğitimler yapmak hatta deneyim aktarmak zorundadır. Yani sermayeniz için risk oluşturan koşulları ortadan kaldırmak zorundadır. Siz de üretici firmanın büyümesini, kâr marjını arttırmasını, yeni pazar kazanmasını veya pazardaki yerini ve payını korumak zorundasınızdır. Yani karşılıklı olarak fayda sağlanmaktadır.
Soesso Hizmet İş Ortaklığı, Hizmet Sektörü
Fotoğraf: Soesso / Hizmet İş Ortaklığı
Soesso Hizmet İş Ortaklığı, Hizmet Sektörü
Fotoğraf: Soesso / Hiizmet İş Ortaklığı
Hizmet İş Ortaklığının Avantajları ve Dezavantajları

Hizmet iş ortaklığı size avantaj olarak; az risk, eğitim, deneyim ve giderek artan bir kazanç sağlayabilmektedir. Çünkü sermayenizi piyasada yer edinmiş, bilinen, güvenilen, büyüme odaklı bir yatırım yapmışsınızdır. Dezavantaj olarak; bu sistemde şirket politikalarına, marka haklarına, sözleşme maddelerine eksiksiz uymanız ve belki de sermayenizin büyük bir kısmını vermeniz gerekmektedir. Ayrıca bu miktarı ne zaman amorti edeceğiniz net değildir.
Soesso Blog hakkında ve sizlerinde soesso için yazmış olduğunuz blog yazılarını bizlere gönderin bu büyük soesso marka projesinde sizlerinde bir katkınız olsun, internet sitemizde yayınlayalım..

Haber bültenine abonelik

Fatura / Hesap Bilgilerimiz 
Mail  : info@soesso.com 
Gsm : 0553 550 50 10   
Pbx  : 0850 550 50 10