fbpx

Soesso & Blog

Soesso Blog Haberleri

Satış iş Ortaklığı

Satış iş Ortaklığı

Satış İş Ortaklığı

Sosyal medyanın son yıllarda ki hızlı ve etkili büyümesi birçok sektörde köklü değişime yol açmıştır. Bu sektörlerin başında da pazarlama ve reklamcılık gelmektedir. Günümüzde e-ticaretin her geçen gün büyüyen hacmi pazarlama ve reklamcılık anlayışını da değiştirmiştir. Bu değişimler ‘’Affiliate Marketing’’ yani ‘’Satış İş Ortaklığı ‘’sektörünün doğmasına ve son yıllarda en çok tercih edilen iş kollarından biri olmasını sağlamıştır.

Fotoğraf  /  SOESSO
Fotoğraf  /  SOESSO
01

Satış İş Ortaklığı Nedir ?

Satış iş ortaklığı en sade tanımıyla; reklam içeriği üreten kişi, firma veya şirketlerin, üretici firmalar adına, internet üzerinden; Google Adwords, İnstagram, Twitter, Facebook gibi platformlarda ürün reklamı yaparak, ürün satışı üzerinden komisyon alarak para kazanma yöntemidir.
02

Satış İş Ortaklığı ve Kazan- Kazan durumu

Satış iş ortaklığı hem üretici firma için hem de Satış iş ortaklığı kurduğu içerik üreticileri için karşılıklı kazanç sağlayan bir sektördür. Üretici firma ekstra olarak pazarlama ve reklam kampanyası yapmanın maddi ve manevi külfetinden kurtulur, iş ortaklığı yürüten reklam üreticileri ise hazır ürünlerin pazarlama ve reklam stratejisini uygulayarak satışı arttırır, böylece kar marjı üzerinden alacağı komisyon miktarını arttırır.
Soesso Satış İş Ortaklığı, Satış ortaklığı
Fotoğraf: Soesso / Satış İş Ortaklığı
Soesso Satış İş Ortaklığı, Satış Ortaklığı
Fotoğraf: Soesso / Satış İş Ortaklığı
Satış İş Ortaklığının Püf Noktaları

Satış iş ortaklığı strateji gerektiren bir uğraştır. Eğer bir stratejiniz yoksa kazancınız da yok demektir. Peki doğru bir satış iş ortaklığı için önemli noktalar nelerdir şimdi onları inceleyelim;

Ürün; satış iş ortaklığı yapılacak ürünün belirlenmesi en önemli konudur. Reklam içeriği üretmesi, yayması ve kitleye ulaşması zor ürünlerden uzak durulması gerekir. Ayrıca tanıtımı yapılacak ürün sayısı iyi belirlenmelidir. Altyapınızın kaldıramayacağı kadar ürün sayısı sizi zarara uğratacaktır. Ne az ne çok kendi altyapınız kadar ürün en doğru sayıdır.

Hedef kitle; tanıtacağınız ürünler sadece belirli bir statüye, dar bir yaş aralığına, belirli kesimlere hitap eden ürünler olmamalıdır. Olabildiğince toplumun bütün kesimlerini kapsayan ürünler tercih edilmelidir.

Reklam ve pazarlama; bu işin en can alıcı kısmıdır. Günümüzde reklam ve pazarlama için tüm sosyal medya platformlarına ve internet sağlayıcılarının hizmetlerinde hâkim ve yetkin olmanız gerekmektedir.
Soesso Blog hakkında ve sizlerinde soesso için yazmış olduğunuz blog yazılarını bizlere gönderin bu büyük soesso marka projesinde sizlerinde bir katkınız olsun, internet sitemizde yayınlayalım..

Haber bültenine abonelik

Fatura / Hesap Bilgilerimiz 
Mail  : info@soesso.com 
Gsm : 0553 550 50 10   
Pbx  : 0850 550 50 10